3 min read

Med Microsoft Business Central er Navision snudd på hodet

Featured Image

Microsoft Navision fases nå ut, men mange virksomheter bruker systemet fremdeles. Vi i XACCT vet både hvilke fordeler de nye, alternative løsningene kan gi dere og hvordan dere kan bytte løsning – enkelt og smertefritt.

Som ERP-system er Navision nå erstattet med et nytt og moderne system fra Microsoft. Navision hadde sin glansperiode i en tid da mye var enklere, og Navision har utrettelig løst alle oppgavene den ble satt til, og har levert god verdi til brukerne gjennom sin levetid. 

Før eller siden må imidlertid nostalgi tre til side. Skyteknologi og andre innovasjoner har helt endret premissene for hva et økonomisystem bør tilføre virksomheten. 

Snudd på hodet

Microsoft Navision er blitt til Microsoft Dynamics 365 Business Central, og sentrale deler av produktet er blitt helt eller delvis snudd på hodet: 

Der man tidligere fant det tryggest å ha serveren i egen kjeller, er man i dag best tjent med å ha serveren i skyen. Og der man tidligere hadde man ett program som man gikk inn i og det levde sitt eget liv, henter økonomisystemet i dag funksjonalitet fra mange ulike «apper», og data fra økonomisystemet kan spres sømløst til andre applikasjoner man benytter.

For mange bedrifter kan det være vanskelig bare å komme i gang med å tenke på hvordan man skal oppgradere det gamle systemet før Microsoft faser det helt ut. 

Vi tar deg inn i fremtiden

XACCT sin primære oppgave er først og fremst å hjelpe våre kunder med å holde styr på økonomien, og aller helst gjør vi det på en slik måte at regnskapet deres kan fremme forretningsdriften. Vi har både kapasitet og kompetanse på Navision, men vi hjelper også virksomheter til å forenkle, standardisere og effektivisere.

I sum betyr dette at virksomheter som fremdeles fører sitt regnskap i Microsoft Navision kan sette ut regnskapsføringen til oss. Vi vil så flytte regnskapsføringen over til en moderne installasjon, og deretter gradvis innføre funksjonalitet etter hvert som det tilfører organisasjonen merverdi.

Hvis bedriften ikke har en digitalisert godkjenningsprosess for fakturaer, implementerer vi det. Hvis dere ikke har EHF eller maskinlesing av papirfakturaer, setter vi det opp. Det samme gjelder verktøy og rutiner for digitale reiseregninger, dashboards og rapporteringsrutiner. Og ikke minst løsninger for bankintegrasjoner, moderne verktøy for avstemminger og periodeavslutninger for å nevne noe. 

For oss handler det om riktig bruk av teknologi i henhold til en beste praksis. Dette gir både deg som kunde og oss som leverandør av regnskapstjenester gevinster.

 

Norsk designsuksess tar verden med microsoft og hjelp fra XACCT 

I tillegg til kapasitet og kapabilitet, har XACCT gode resultater å vise til hos norske kunder. Ett eksempel er det norske designselskapet Northern, som har utvidet både produktportefølje og geografisk nedslagsfelt vesentlig de seneste årene. Selskapet behøvde derfor for et nytt system som kunne fungere på tvers av land og fagdisipliner og som støttet prosessene og selskapets vekstambisjoner. 

cq5dam.web.512.341

GLOBAL SATSING: Northern har fått god hjelp fra XACCT i forbindelse med selskapets internasjonalisering. Her diskuterer XACCT-sjef Marius Berg (t.v.) og Northern-CFO Anders Emil Andersen utfordringer i ulike internasjonale avgiftssystemer. (Foto: Nicolas Tourrenc)

Da de skulle bygge selskapets nye økonomisystem – som er basert på Microsoft Business Central – var XACCT Accounting med som co-pilot. Dette har gitt en veldig effektivisering i rutinene for det unge designselskapet, som ennå har rikelig med ekspansjonstrang og internasjonale ambisjoner: 

– Vi har erfaring med å hjelpe en rekke norske virksomheter ut i verden. Faktisk har XACCT Accounting nå fulgt norske kunder ut i 15 land i alle verdensdeler, og med våre forbindelser til KPMG og deres internasjonale nettverk, blir dette helt naturlig for oss. Om noen få år vil vi forhåpentligvis ha 20-25 land hvor vi bistår norske kunder, sier adm. direktør Marius Berg i XACCT.

Les hele saken om Northern HER

 

Ta kontakt med oss!

Ta kontakt med oss for en gjennomgang av dine løsninger. Sammen vurderer vi hva som er best for din virksomhet. 

Book et møte med Taher Karim, leder for regnskap på Microsoft.

Taher-Karim-2

Book et møte med Taher Karim

Kontakt oss om ERP