3 min read

Vi har en visjon for din Navision

Featured Image

Microsoft Navision fases nå ut, men mange virksomheter bruker systemet fremdeles. Vi i XACCT vet både hvilke fordeler de nye, alternative løsningene kan gi dere og hvordan dere kan bytte løsning – enkelt og smertefritt.

 

Som ERP-system er Navision nå nærmest som en gammel arbeidshest å regne: Den var god å ha i en tid da mye var enklere, den har utrettelig løst alle oppgavene den ble satt til, og har gjort en hederlig innsats gjennom sin levetid. 

Før eller siden må imidlertid nostalgi tre til side. På samme måte som bensinmotoren gjorde arbeidshesten umoderne, har nemlig skyteknologi og andre innovasjoner helt endret premissene for hva et økonomisystem bør tilføre virksomheten. 

Snudd på hodet

Microsoft Navision er blitt til Microsoft Dynamics 365 Business Central, og sentrale deler av produktet er blitt helt eller delvis snudd på hodet: 

I «gamle dager» var det tryggest å ha serveren i sin egen kjeller, nå er sikkerheten aller best med serveren i skyen. Tidligere hadde man ett program som man gikk inn i og det levde sitt eget liv, nå henter økonomisystemet funksjonalitet fra mange ulike «apper», og data fra økonomisystemet kan spres sømløst til Microsoft Office-programmene.

For mange bedrifter kan det være vanskelig bare å komme i gang med å tenke på hvordan man skal oppgradere det gamle systemet før Microsoft faser det helt ut. Her er det vi i XACCT har en annen innfallsvinkel enn de fleste andre leverandører:

En vei inn i fremtiden

Vår primære oppgave er først og fremst å hjelpe våre kunder med å holde styr på økonomien, og aller helst gjør vi det på en slik måte at regnskapet deres kan fremme forretningsdriften. Vi har både kapasitet og kompetanse på Navision, men vi har også rykte på oss for å hjelpe virksomheter til å forenkle, standardisere og effektivisere.

I sum betyr dette at virksomheter som fremdeles fører sitt regnskap i Microsoft Navision kan sette ut regnskapsføringen til oss. Vi vil så flytte regnskapsføringen over til en moderne installasjon, og deretter gradvis innføre funksjonalitet etter hvert som det tilfører organisasjonen merverdi.

Hvis bedriften ikke har en digitalisert godkjenningsprosess for fakturaer, implementerer vi det. Hvis dere ikke har EHF eller maskinlesing av papirfakturaer, setter vi det opp. Det samme gjelder verktøy og rutiner for digitale reiseregninger, dashboards og rapporteringsrutiner – mulighetsrommet er stort, og vi i XACCT kan gi dere en trygg og forutsigbar vei inn i fremtiden.


Norsk designsuksess tar verden med hjelp fra XACCT

I tillegg til kapasitet og kapabilitet, har XACCT gode resultater å vise til hos norske kunder. Ett eksempel er det norske designselskapet Northern, som har utvidet både produktportefølje og geografisk nedslagsfelt vesentlig de seneste årene. Selskapet behøvde derfor for et nytt system som kunne fungere på tvers av land og fagdisipliner og som støttet prosessene og selskapets vekstambisjoner. 

cq5dam.web.512.341

GLOBAL SATSING: Northern har fått god hjelp fra XACCT i forbindelse med selskapets internasjonalisering. Her diskuterer XACCT-sjef Marius Berg (t.v.) og Northern-CFO Anders Emil Andersen utfordringer i ulike internasjonale avgiftssystemer. (Foto: Nicolas Tourrenc)
 

Da de skulle bygge selskapets nye økonomisystem – som er basert på Microsoft Business Central – var XACCT Accounting med som co-pilot. Dette har gitt en veldig effektivisering i rutinene for det unge designselskapet, som ennå har rikelig med ekspansjonstrang og internasjonale ambisjoner: 

– Vi har erfaring med å hjelpe en rekke norske virksomheter ut i verden. Faktisk har XACCT Accounting nå fulgt norske kunder ut i 15 land i alle verdensdeler, og med våre forbindelser til KPMG og deres internasjonale nettverk, blir dette helt naturlig for oss. Om noen få år vil vi forhåpentligvis ha 20-25 land hvor vi bistår norske kunder, sier adm. direktør Marius Berg i XACCT.

Les hele saken om Northern HER

Vi ønsker å dele av vår erfaring og avdekke hvordan XACCT kan bistå din virksomhet. Kontakt oss eller book et møte med Taher Karim direkte i hans kalender. 

 

Kontakt oss om ERP

Book et møte med Taher Karim

IMG_82801