3 min read

GlobalConnect: Gjorde synergiene til virkelighet

Featured Image
Etter en rekke fusjoner behøvde GlobalConnect hjelp til å gjøre lønnsfunksjonen mer skalerbar og robust. XACCT Accounting AS ble samarbeidspartneren og den disiplinerende kraften som skulle til.
 

GlobalConnect leverer bredbånd og datakommunikasjon til bedrifter over hele Norge, gjennom 45.000 kilometer med selveide fiberkabler som knytter sammen over 90 norske byer - og flere er på vei.

Selskapet fant sin nåværende form i 2012, etter en rekke mindre og større fusjoner og sammenslåinger over flere år. Aud Lunaas, leder for HR og organisasjon i GlobalConnect, forteller at selskapet på det tidspunktet hadde halvannet årsverk som utgjorde lønnsfunksjonen.

Viktig å få etablert standardiserte, likestilte prosesser og rutiner slik at alle enhetene i konsernet kunne fungere likt

– Gitt den historien vi hadde med oss fra mange ulike selskaper, var det også ønskelig å få etablert standardiserte, likestilte prosesser og rutiner slik at alle enhetene i konsernet kunne fungere likt, forteller hun.

Enkelt å være á jour

– I organisasjoner hvor man håndterer lønnsspørsmål internt, kan det være utfordrende å holde servicegraden på et rasjonelt nivå. Da kan det å få en ekstern partner være en finfin hjelp til å finne den riktige balansen på dette, sier Lunaas.

– Vi merket at vi kom inn til et sted med høy kompetanse, med en god veiviser som kunne guide oss trygt gjennom arbeidet med å konsolidere og strømlinjeforme prosessene våre 

– Vi merket at vi kom inn til et sted med høy kompetanse, med en god veiviser som kunne guide oss trygt gjennom arbeidet med å konsolidere og strømlinjeforme prosessene våre – og ikke minst luke av oss noen dårlige vaner. XACCT ledet oss helt klart til mer profesjonalisering. Og ved endringer i lov- og regelverk, som for eksempel A-ordningen, gjør de det enkelt for oss å være á jour, sier hun.

Partnerskap i utvikling

– Med XACCT på laget, kunne vi føle oss trygge på at kompetansen var høy og alltid up-to-date. Samtidig har det vært viktig at XACCT hadde en skalerbarhet som også kunne møte våre fremtidige behov for å kunne ta inn flere selskaper som vi gikk med planer om å kjøpe opp, sier Lunaas.

GlobalConnect er imidlertid et selskap som fortsatt er i utvikling. Bare de siste 18 månedene har de kjøpt opp og overtatt ytterligere 4 selskaper, og når slike kontrakter er signert og håndtrykkene unnagjort, begynner arbeidet med å få detaljene på plass i kulissene. Her har Lunaas igjen satt pris på å ha XACCT på laget.

Selv om vi begynner å få erfaring med virksomhetssammenslåinger nå, ser vi fremdeles stor nytte i å kunne sparre og samarbeide med XACCT for å få alle detaljene på plass

– Når slike oppkjøp skjer, skal ting på plass veldig fort. Selv om vi begynner å få erfaring med virksomhetssammenslåinger nå, ser vi fremdeles stor nytte i å kunne sparre og samarbeide med XACCT for å få alle detaljene på plass, smiler Lunaas.


Les hele case-beskrivelsen om GlobalConnect HER

Marianne Beichmann og Aud Lunaas
 
Ønsker du å vite mer - eller trenger bistand i forbindelse med spørsmål relatert til regnskap, ERP eller internasjonale problemstillinger du ønsker å adressere - kontakt oss for et uformelt møte!
 

Kontakt oss om lønn